Avoin yliopisto-opetusPsykologia

Kehityspsykologian perusteet PSYP110 (5 op)

Opintojakso kuuluu opintokokonaisuuteen

Psykologian perusopinnot 25 op

Laajuus (op)

5.0

Oppiaine

Psykologia

Vastaava yliopisto ja tiedekunta/yksikkö

Jyväskylän yliopisto – Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta

Aikataulu

Ryhmänohjaus järjestetään ensimmäisellä kerralla Tampereen kesäyliopiston Suvituuli-opetustilassa osoitteessa Yliopistonkatu 60 A, 4. kerros https://tampereenkesayliopisto.fi/tietoja-meista/koulutustilat/  Ryhmänohjauskokoontumista on mahdollista kuunnella etänä Zoomin kautta. Muut ryhmänohjauskerrat toteutetaan ainoastaan etänä Zoomin kautta.

Ma 23.9.2024 klo 17-20 Hybridi

Ma 30.9.2024 klo 17-20 Zoom

Ma 7.10.2024 klo 17-20 Zoom

Ma 21.10.2024 klo 17-20 Zoom

Ma 28.10.2024 klo 17-20 Zoom

Ma 4.11.2024 klo 17-20 Zoom

Ma 11.11.2024 klo 17-20 Zoom

Sisältö

Opintojaksolla perehdytään keskeisiin kehityspsykologisiin prosesseihin, teorioihin ja käsitteisiin elämän eri vaiheissa.

Kohderyhmä

Opinnot sopivat kaikille psykologiasta kiinnostuneille. Erityisesti niistä on hyötyä ihmisläheistä työtä tekeville esimerkiksi kasvatus-, sosiaali- ja terveysaloilla. Psykologiaa voi hyödyntää myös opetus- ja esimiestyössä sekä asiakaspalvelutehtävissä. Psykologia soveltuu sivuaineeksi useiden eri alojen tutkintoihin.

Kehityspsykologia I -opintojakso soveltuu hyvin myös lukio-opiskelijoille sekä välivuotta viettäville, jotka voivat kurssilla tutustua psykologian yliopisto-opintoihin sekä alan keskeisiin teorioihin ja peruskäsitteisiin.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on perustietämys kehityksen keskeisistä piirteistä eri ikävaiheissa, kehityspsykologisten teorioiden ja tutkimuksen ydinkysymyksistä ja käsitteistä, sekä keskeisistä kehityspsykologisista prosesseista elämän eri vaiheissa. Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa yhdistellä tämän päivän ilmiöitä olemassa oleviin kehityspsykologisiin teorioihin sekä tunnistaa kehitykseen vaikuttavia sekä yksilöön, että ympäristöön liittyviä tekijöitä. Opiskelija osaa soveltaa kehityspsykologisen tutkimuksen ja teorioiden olennaisia peruskäsitteitä kehityspsykologisessa ajattelussaan sekä hyödyntää niitä yksilön psykologisen kehityksen selittäjinä.

Suoritustapa

Luentotallenteet, opintoryhmätyöskentely 25 tuntia (à 45 min.) sekä tehtävien hyväksytty suorittaminen. Opintojaksolla on käytössä Moodle-oppimisympäristö.

Katso opiskeluohjeet Moodlesta https://moodle.jyu.fi/ 
Moodleen kirjaudutaan Jyväskylän yliopiston tietojärjestelmien käyttäjätunnuksella ja salasanalla, jotka saat käyttöösi noin viikkoa ennen opintojakson alkamista.

Arviointi

Asteikolla 1-5, hylätty

Oppimateriaali

Psykonet videoluennot JA

Pulkkinen ym. (2023). Ihmisen psykologinen kehitys. (toim.) PS-kustannus, Jyväskylä (löytyy e-kirjana Jyväskylän yliopistosta) JA

Vuosittain ilmoitettavat artikkelit

Vastaavuus

Opintojakso on Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan opintovaatimusten mukainen psykologian perusopintojen opintojakso.

Ilmoittautuminen ja hintatiedot

Opintomaksu 120 euroa maksetaan verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä. Maksu sisältää Jyväskylän yliopiston perimän yliopistomaksun. Opintomaksu ei ole sidoksissa opintosuorituksiin, vaan se on maksu määräaikaisesta opinto-oikeudesta.

Toisen asteen opiskelijoiden ilmoittautuminen

Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvien Pirkanmaan toisen asteen oppilaitosten opiskelijat voivat hakea oman oppilaitoksensa kautta oikeutta osallistua Tampereen kesäyliopiston järjestämiin avoimiin korkeakouluopintoihin maksutta. Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvat oppilaitokset näet täältä: https://tampereenkesayliopisto.fi/opiskelijalle/toisen-asteen-opiskelijoille/ 

Ota yhteyttä oman oppilaitoksesi opinto-ohjaajaan. Täytä ilmoittautumislomake (vihreä Ilmoittaudu-painike) yhdessä opinto-ohjaajasi kanssa käyttäen opinto-ohjaajalla olevaa koulukohtaista koodia. Jos oppilaitoksesi hyväksyy ilmoittautumisesi, saat maksuttoman opinto-oikeuden. Ellei ilmoittautumistasi hyväksytä, saat siitä tiedon sähköpostitse.

Lisätiedot 

Koulutuskoordinaattori Leena Leiniö-Rönkkö p. 040 015 2888, leena.leinio-ronkko@tampereenkesayliopisto.fi


Tiedot on julkaistu ennakkotietoina. Muutokset mahdollisia.

Opettaja

Artturi Ylinen

Opintopisteet

5

Ilmoittautumisen tilanne

Ilmoittautuminen on päättynyt

Kurssin ajankohta

23.9.2024 - 31.7.2025

Ilmoittautuminen alkaa

10.4.2024

Ilmoittautuminen päättyy

25.9.2024

Kurssimaksu

120€