Avoin yliopisto-opetusAasia-opinnot

Politiikka Koreassa (5 op)

Verkkokurssilla tutustutaan Koreoiden poliittisten järjestelmien perusteisiin ja historiallisiin kehityskulkuihin. Kurssi sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei edeltäviä opintoja.

Laajuus

5 op

Vastaava yliopisto - Tiedekunta

Helsingin yliopisto - Humanistinen tiedekunta

Ajankohta

Verkkoluennoille suositellaan osallistumaan reaaliaikaisesti. Jos et kuitenkaan pysty osallistumaan verkkoluennolle, voit katsoa luentotallenteen jälkikäteen Moodlessa.

Zoom-linkki ja tallenteet löytyvät verkko-oppimisympäristö Moodlesta.

Verkkoluennot Zoom-alustalla

Opetus 14.1.–8.4.2024 tiistaisin klo 17.00-18.30

Ei opetusta viikolla 8 (18.2.).

Kohderyhmä / edeltävät opinnot

Kohderyhmää ovat kulttuurin harrastajat, alalla työskentelevät tai sinne pyrkivät, kulttuurin tutkimuksen opiskelijat, historian opiskelijat sekä muut kurssin aiheesta kiinnostuneet.

Kurssi soveltuu osaksi kulttuurien tutkimuksen opintoja: Aasian tutkimus (koodi KUKA-AA212 tai KUKA-AA213) ja historian opintoja (koodi HISK-213).

Kurssin voi suorittaa myös yksittäisenä, oman kiinnostuksensa pohjalta.

Ei vaadita edeltäviä opintoja.

Kouluttaja

VTT Antti Leppänen

Tavoitteet

Kurssin suorittaneet tuntevat Koreoiden poliittisten järjestelmien perusteet ja historialliset kehityskulut ja osaavat sijoittaa ne aatteellisiin ja historiallisiin konteksteihin sekä yleismaailmallisesti  että maan sisäisesti. Koreoiden politiikkaa ja sen käytänteitä osataan tarkastella myös kulttuurisista ja yhteiskunnallisista lähtökohdista.

Sisältö

Kurssilla käsitellään Koreoiden yhteiskunnallis-poliittista historiaa ja niiden esimoderneja juuria: miten kaukaa menneisyydestä korealaista poliittista traditiota ja poliittista kulttuuria voidaan hakea?

Kurssin keskeisiä teemoja ovat:

  • Etelä-Korean poliittisten puolueiden vakiintumattomuus, puoluetraditiot ja yksipuoluevaltio Pohjois-Korea
  • Mitä Etelä-Korean demokratisoituminen on tarkoittanut? 
  • Koreoiden politiikan viralliset ja epäviralliset instituutiot ja vallan lähteet
  • Etelä-Korean alueet ja regionalismi
  • Politiikka, yhteiskunnallinen kerrostuneisuus ja luokat
  • Etelä-Korean presidenttikeskeinen järjestelmä ja Pohjois-Korean yksinvaltius

Suoritustapa

Verkkokurssi: Osallistuminen etäluennoille (24 t) joko  reaaliaikaisesti tai katsomalla tallenteet, kurssiaineistoihin tutustuminen ja sekä niihin että luentosisältöihin perustuvat kirjalliset ja muut tehtävät.

Kurssi on mahdollista suorittaa joko osittain tai kokonaan asynkronisesti eli luennot tallenteilta katsoen kurssiaikataulun puitteissa. Tallenteet tulevat katsottavaksi aina kunkin luentokerran jälkeen.

Kurssi rakentuu siten, että kaksi peräkkäistä luentokertaa kytkeytyvät tiettyyn teemaan ja siihen liittyy jokin kurssitehtävä. Mikäli suoritat kurssia luentotallenteiden varassa, tulee sinun kuitenkin palauttaa kurssitehtävät annetussa aikataulussa. 

Arviointiasteikko

Kurssi arvioidaan asteikolla 0–5.

Lue lisää: Arviointi ja opintosuoritukset

Materiaali

Kurssin oppimateriaalina on tutkimusartikkeleita, muita kurssin aiheeseen liittyviä tekstejä ja media-aineistoja.

Moodle

Jaksolla on käytössä verkko-oppimisympäristö Moodle. Tarkemmat ohjeet Moodleen kirjautumisesta saat opintokirjeessä. Moodle-alue avautuu 14.1.2025.

Ilmoittautuminen ja hintatiedot

Opintojakson hinta on 180 €. Kurssimaksu maksetaan verkkomaksuna kesäyliopistoon ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssimaksu sisältää Helsingin avoimen yliopiston maksun, joka oikeuttaa opinto-oikeuden ja suoritusmerkinnän saamiseen. Kurssimaksu ei ole sidoksissa opintosuorituksiin, vaan se on maksu määräaikaisesta ja rajatusta opinto-oikeudesta.

HUOM! Ilmoittautuminen on kaksivaiheinen: sen lisäksi, että opiskelija ilmoittautuu Tampereen kesäyliopistoon, tulee hänen ilmoittautua myös Helsingin yliopiston avoimeen yliopistoon. Ohjeet Avoimeen yliopistoon ilmoittautumisesta lähetetään sähköpostitse ennen opintojakson alkua.

Korvaavuus

Kurssin voi suorittaa usealle eri koodille. Opiskelijat voivat suorittaa kurssikoodin vain kerran. Saat tarkemmat ohjeet sähköpostitse noin viikkoa ennen opintojakson alkua.

KUKA-AA212 Historia ja muistamisen käytännöt Aasiassa (5 op)

KUKA-AA213 Politiikka ja yhteiskunta Aasiassa (5 op)

HISK-213 Maailmanhistoria (5 op)

Toisen asteen opiskelijoiden ilmoittautuminen

Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvien Pirkanmaan toisen asteen oppilaitosten opiskelijat voivat hakea oman oppilaitoksensa kautta oikeutta osallistua Tampereen kesäyliopiston järjestämiin avoimiin korkeakouluopintoihin maksutta. Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvat oppilaitokset näet täältä.

Ota yhteyttä oman oppilaitoksesi opinto-ohjaajaan. Täytä ilmoittautumislomake (vihreä Ilmoittaudu-painike) yhdessä opinto-ohjaajasi kanssa käyttäen opinto-ohjaajalla olevaa koulukohtaista   koodia. Jos oppilaitoksesi hyväksyy ilmoittautumisesi, saat maksuttoman opinto-oikeuden. Ellei ilmoittautumistasi hyväksytä, saat siitä tiedon sähköpostitse.

Lisätiedot

Koulutuskoordinaattori Suvi Tartia, suvi.tartia at tampereenkesayliopisto.fi, puh. 050 575 7127

Tiedot julkaistu ennakkotietoina. Muutokset mahdollisia.

Opettaja

VTT Antti Leppänen

Opintopisteet

5

Ilmoittautumisen tilanne

Kurssilla on tilaa

Kurssin ajankohta

14.1.2025 - 8.4.2025

Ilmoittautuminen alkaa

8.9.2024

Ilmoittautuminen päättyy

31.12.2024

Kurssimaksu

180€

Ilmoittaudu