Avoin yliopisto-opetusTulevaisuudentutkimus

Tulevaisuudentutkimuksen menetelmien soveltaminen (5 op) - TUTU4

Opintojakso kuuluu opintokokonaisuuteen

Tulevaisuudentutkimuksen opintokokonaisuus 25 op

Aikataulu

Syyslukukausi 2025

Vastaava yliopisto ja tiedekunta/yksikkö

Turun yliopisto - Kauppakorkeakoulu

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa joko soveltaa tulevaisuudentutkimuksen tutkimusmenetelmää omassa pienimuotoisessa tutkimuksessaan/käytännön kokeilussaan tai tutkimuskirjallisuuden ja toteutettujen tutkimusten avulla analysoida menetelmän soveltuvuutta erilaisiin tutkimuskysymyksiin. Opiskelija kykenee kriittisesti arvioimaan perehtymänsä menetelmän vahvuuksia ja heikkouksia.

Sisältö

Opintojakson tavoitteena on tulevaisuusajattelun syventäminen sekä tulevaisuusnäkökulman ja opiskelijan valitseman menetelmän soveltaminen tutkimuskohteeseen. Aiemmilla opintojaksoilla opitun syventäminen, tieteellinen kirjoittaminen ja argumentointi. Opintojaksolla perehdytään tulevaisuudentutkimuksen menetelmiin ja työskentelytapoihin sekä tieteelliseen argumentaatioon ja tutkimuksenteon perusteisiin.

Suoritustapa

Verkkokurssi; verkkoalustukset ja harjoitustehtävät niihin liittyen sekä opiskelijan valitsemaan tutkimusmenetelmään keskittyvä pidempi kirjallinen harjoitustyö joko yksilö- tai parityönä (12-15/25-30 sivua).

Oppimateriaali


    • Aalto, Hanna-Kaisa; Heikkilä, Katariina; Keski-Pukkila, Pasi; Mäki, Maija & Pöllänen, Markus (toim.) Tulevaisuudentutkimus tutuksi – Perusteita ja menetelmiä. Tulevaisuudentutkimuksen Verkostoakatemian julkaisuja 1/2022, Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopisto, https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-249-563-1.
    • Kurssin aikana jaettava muu digitaalinen aineisto (mm. artikkeleita, videoita).
    • Ohjatun tiedonhaun avulla löytyvät aineistot.

Lisätiedot
Pakolliset edeltävät opinnot TUTU1 ja TUTU3. Suositellaan myös TUTU2 -opintojaksoa. 

Tiedot ilmoitettu ennakkotietona, muutokset mahdollisia.

Opintopisteet

5

Ilmoittautumisen tilanne

Hakuohjeet mainittu kuvauksessa

Kurssin ajankohta

1.10.2025 - 31.12.2025

Kurssimaksu

0€