Palvelumuotoilun syventävä menetelmäkurssi 4 op
Huom!
Kurssi on peruttu! Kurssi siirtyy pidettäväksi keväällä 2025 tai syksyllä 2025, uusi aikataulu varmistuu myöhemmin.
Sisältö
Palvelumuotoilun syventävällä menetelmäkurssilla kurssilla opiskelija oppii harjoitusten kautta soveltamaan useita palvelumuotoilun menetelmiä. Kurssi on tarkoitettu henkilöille, joilla on jo perusosaamista palvelumuotoilusta (esim. palvelumuotoilun perusopinnot). Kurssi tarjoaa pienen ryhmän oppimisympäristön ja opettajan tuen käytännön taitojen harjoitteluun. Yksittäisten menetelmien harjoittelun kytkemme palvelumuotoiluprojektin suunnitteluun ja vetämiseen.
Mikäli opiskelijalla on omassa työssään ajankohtaista toteuttaa kurssin kanssa rinnakkain palvelumuotoiluprojekti, kurssilta saa tukea ja ideoita sen toteuttamiseen. Projektiksi sopii erityisen hyvin sellainen, jonka aikatauluun sopii asiakastutkimusvaiheen aloitus tai toteutus kurssin aikataulussa (itsenäinen asiakastutkimusharjoitus toteutetaan ensimmäisen ja toisen työpajan välissä).
Kurssin pääsisältö ovat yhteiset menetelmätyöpajat, joissa harjoitellaan menetelmiä yhdessä (opiskelijat myös itse fasilitoivat toisiaan) ja joissa samalla käydään läpi palvelumuotoilutyön suunnittelua ja toteutusta. Työpajat etenevät palvelumuotoilun prosessin mukaan asiakastutkimuksesta konseptointiin.
Kurssin suoritus edellyttää kaikkiin tapaamisiin osallistumista, vaadittavien harjoitustöiden tekemistä sekä oppimispäiväkirjaa. Oppimispäiväkirjaa voi hyödyntää oman projektin suunnitteluun ja reflektointiin.
Kurssille otetaan enintään 12 opiskelijaa. Kurssi suoritetaan kokonaan etänä. Yhteisissä etätapaamisissa käytetään Zoomia. Lisäksi kurssilla on käytössä sähköinen oppimisympäristö Moodle.
Kouluttajana kurssilla toimii palvelumuotoilija Outi Nokkonen.
Outi Nokkonen on kokenut palvelumuotoilija, jonka osaamisessa yhdistyy asiakaslähtöinen kehittäminen ja julkissektorin erityispiirteiden tuntemus. Outi on johtanut palvelumuotoilua useissa projekteissa, fasilitoinut monenlaista yhteiskehittämistä sekä valmentanut satoja ihmisiä palvelumuotoilun pariin. Tampereen kesäyliopiston lisäksi Outi on tehnyt palvelumuotoilun opetustöitä ammattikorkeakouluissa sekä toteuttanut räätälöityjä valmennuksia julkisten organisaatioiden ja yritysten henkilöstölle.
Aikataulu
Kurssi on peruttu! Kurssi siirtyy pidettäväksi keväällä 2025 tai syksyllä 2025, uusi aikataulu varmistuu myöhemmin.
Syksy 2024
Tapaamiset etänä Zoomin kautta.
To 12.9. klo 16.30-17.30 Aloitustapaaminen
To 26.9. klo 16.30-19.30 Menetelmätyöpaja: Asiakasymmärrys
Itsenäisesti suoritettavat asiakastutkimusharjoitukset
To 24.10. klo 16.30-19.30 Menetelmätyöpaja: Analyysi ja ideointi
To 7.11. klo 16.30-19.30 Menetelmätyöpaja: Prototypointi ja konseptointi
To 21.11. klo 16.30-18.30 Reflektointitapaaminen
Oppimispäiväkirjan palautus ma 2.12. mennessä
Ilmoittautuminen ja hintatiedot
Koulutuksen hinta on 580€.Tampereen kesäyliopisto ei ole arvonlisäverovelvollinen.
Kurssimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna.
Mikäli esim. työnantaja maksaa osallistumisen, syötä ilmoittautumislomakkeella laskutustiedot kohtaan "yrityslaskutus".
Osaamistavoitteet
Kurssin suoritettuaan opiskelija osaa
● suunnitella ja toteuttaa palvelumuotoiluprojektin
● soveltaa palvelumuotoilun prosessia ja menetelmiä
● analysoida palvelumuotoilutyön etenemistä prosessin eri vaiheissa
● tunnistaa omat vahvuudet ja kehittämistarpeet omassa palvelumuotoiluosaamisessa
Opetus- ja työmuodot
Yhteiset menetelmätyöpajat, itsenäinen projektityöskentely ja muu itseopiskelu.
Arviointi
Opiskelijan osaaminen koulutuksessa arvioidaan hyväksytty / hylätty- asteikolla. Koulutus on suoritettu hyväksytysti, kun opiskelijan osaaminen koulutuksen päätyttyä voidaan arvioida vähintään koulutuksen osaamisperusteiden tasoiseksi. Hyväksytty osaaminen edellyttää riittävää tietoperustan hallintaa ja sen soveltamista.
Osaamisen arviointi perustuu harjoitustöiden tekemiseen ja oppimispäiväkirjaan. Koulutuksen hyväksytty suorittaminen edellyttää aktiivista läsnäoloa yhteisissä tapaamisissa.
Opiskelijan suoritusmerkintä viedään OPH:n ylläpitämään Oma Opintopolku -palveluun, mikäli opiskelija haluaa. Näin koulutuksessa hankittu osaaminen on tunnistettavissa ja tunnustettavissa myöhemmissä opinnoissa tai työelämässä. Lisätietoja.
Lisätiedot
Lisätietoja koulutuksesta saa koulutuskoordinaattori Vappu Saloselta p. 040 081 3717 ja kesäyliopiston toimistosta 050 303 1178.