Hyvinvointi ja harrastuksetTerveys, liikunta ja hyvinvointi

Nuori Mieli -verkkokoulutus

Nuori Mieli -verkkokoulutus

Lasten ja nuorten mielenterveyden edistäminen on kansalaistaito. Lasten ja nuorten arjessa läsnä olevilla aikuisilla on merkittävä rooli heidän mielenterveytensä vahvistamisessa ja ongelmien ennaltaehkäisyssä.

29.8. ja 19.9.2024 klo 17.30-20.00

Toteutus

Koulutus koostuu kahdesta Teams-välitteisestä verkkokokoontumisesta sekä Moodle-verkkokurssista. Moodle-verkkokurssi aloitetaan itsenäisellä materiaaleihin tutustumisella 19.8.2024. Koulutuksen laajuus on yhteensä 12 oppituntia, ja siitä saa Mieli ry:n myöntämän todistuksen. Tarkemmat osallistumisohjeet lähetetään sähköpostitse. Koulutuksen hinnasta ei myönnetä alennuksia. Huom.! Koulutuksessa käytetään Mieli ry:n toimittamaa oppikirjaa. Oppikirjan hinta sisältyy kurssihintaan ja oppikirja lähetetään osallistujille postitse ennen koulutuksen alkua.

Kenelle

Mieli ry:n kehittämä Nuori mieli -koulutus on tarkoitettu aikuisille, jotka kohtaavat 7–18-vuotiaita lapsia ja nuoria omassa lähipiirissään, työssään tai harrastuksensa kautta. 

Koulutus sopii esimerkiksi lasten ja nuorten vanhemmille ja muille läheisille, harrastustoiminnan ohjaajille sekä sellaisille ammattilaisille, jotka kaipaavat perustietoa lasten ja nuorten mielenterveyden edistämisestä. 

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on edistää lasten ja nuorten mielenterveyttä lisäämällä heitä kohtaavien aikuisten mielenterveysosaamista. Koulutuksen ytimessä on lasten ja nuorten arvostava kohtaaminen sekä heidän mielenterveytensä vahvistaminen arjessa. Koulutus kannustaa aikuista huomioimaan arjen vuorovaikutuksessa lapsen ja nuoren psykologiset tarpeet, voimavarat ja vahvuudet sekä yksilöllisyyden. Tutustu tarkemmin formaattiin Mieli ry:n sivuilla.

Koulutuksessa käsiteltävät teemat

  • Lapsen tai nuoren arvostava kohtaaminen.
  • Lasten ja nuorten mielenterveyden edistäminen arjessa.
  • Ajankohtaiset lasten ja nuorten mielenterveyteen vaikuttavat ilmiöt.
  • Toiminta tilanteessa, kun lapsen tai nuoren mielenterveys horjuu.
  • Aikuisen omien voimavarojen merkitys lapsen tai nuoren mielenterveydelle.

Kouluttaja

Koulutusta ohjaa Mieli ry:n kouluttama Nuori mieli -ohjaaja, sosionomi AMK, Tarja Kallio

Hinta 

130 €, sisältää kirjan ja todistuksen. Todistuksen saaminen edellyttää osallistumista kaikkiin Teams tapaamisiin.


Opettaja

Tarja Kallio

Ilmoittautumisen tilanne

Ilmoittautuminen on päättynyt

Kurssin ajankohta

29.8.2024 - 19.9.2024

Ilmoittautuminen alkaa

22.3.2023

Ilmoittautuminen päättyy

8.8.2024

Kurssimaksu

130€