Avoin yliopisto-opetusLuova kirjoittaminen

Luovan kirjoittamisen perusopinnot 25 op

Opinnot on peruttu!

Luovan kirjoittamisen opinnoissa opiskelija perehtyy monipuolisesti erilaisiin kirjoittamisen lajeihin ja niiden sekoituksiin sekä harjoittelee niin kaunokirjallisuutta kuin luovaa tietokirjallisuutta  edustavien tekstien kirjoittamista. Opiskelija oppii suunnittelemaan ja kehittämään omaa tekstiään sekä tukemaan muita kirjoittajia heidän käsikirjoitustensa parissa.

Perusopintojen tavoitteena on kehittyä sekä itsenäisenä että yhteistyökykyisenä kirjoittajana ja luoda tiedollinen pohja kirjoittamisen laaja-alaiselle ymmärtämiselle historian, kulttuurin ja yhteiskunnan näkökulmasta.

Oppiaine

Luova kirjoittaminen

Vastaava yliopisto ja tiedekunta/yksikkö

Turun yliopisto - Humanistinen tiedekunta

Kohderyhmä

Osaamistavoitteet

Luovan kirjoittamisen perusopinnoissa opiskelija oppii kirjoittamaan erilaisia tekstejä erilaisista tehtävänannoista. Hän kehittyy kirjoittamisen ja palautteenannon taidoissa ja oppii tuntemaan  kirjallisuuden traditioita. Opiskelija kehittää ymmärrystään kirjoittamisen taustalla vaikuttavista historiallisista ja kulttuurisista tekijöistä. Itsenäisesti tehtävien kirjoitusharjoitusten ja pienryhmissä opettajajohtoisesti tai vertaistuella tapahtuvan palautteenannon avulla opiskelija harjaantuu tavoitteelliseen tekstin tuottamiseen ja toisten kirjoittamien tekstien erittelyyn ja arviointiin.

Sisältö

Perusopinnoissa tutustutaan kirjallisen kulttuurin käytäntöihin, kirjoitetaan erilaisia tekstejä ja analysoidaan sekä omia että julkaistuja tekstejä.

Perusopinnot koostuvat seuraavista osista: 

Johdatus kirjoittamiseen 5 op. Kokonaisuus koostuu opintojaksoista Johdatus kirjoittamiseen (2 op) sekä Kirjoittaminen prosessina (3 op)

Luova kirjoittaminen ja tieto I 5 op  

Kirjoittamisen lajit 15 op. Proosa  ja kerronnan keinot (5 op), Runous ja kielen taide I (5 op) ja  Draaman kirjoittaminen ja dramaturgiset rakenteet I (5 op)

Suoritustapa

Kaikki opetus järjestetään Tampereella (tarkka paikka ilmoitetaan osallistujille sähköpostitse opintojen alussa). Lisätietoja opetuspaikoista

Opinnot koostuvat luento-opetuksesta, ryhmäopetuksesta ja itsenäisestä työskentelystä. Luento-opetuksessa on läsnäolovelvollisuus.

Katso jaksokohtaiset suoritustavat ko. jakson alta.

Opinto-oikeus on voimassa kaksi lukukautta, opinto-oikeus päättyy 31.7.2025.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautuminen ja hintatiedot

Opinnot on peruttu!

Opintokokonaisuuden hinta on 580 €. Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan verkkomaksuna Tampereen kesäyliopistoon 500 €. Turun avoimen yliopiston rekisteröintimaksun 80 € opiskelija maksaa Turun avoimeen yliopistoon rekisteröitymisen yhteydessä. Ohjeet rekisteröitymisestä lähetetään sähköpostilla ennen opintojen alkua.

Huom! Opinnoissa on rajattu opiskelijamäärä. Ilmoittautumiset otetaan ensisijaisesti Luovan kirjoittamisen perusopintokokonaisuuteen 25 op. Ilmoittautumiset yksittäisille opintojaksoille avataan syyskuussa jos paikkoja kokonaisuudesta jää vapaaksi.

Lisätiedot

 Koulutuskoordinaattori Suvi Tartia (suvi.tartia at tampereenkesayliopisto.fi, puh. 050 575 7127) tai kesäyliopiston toimisto

Tiedot julkaistu ennakkotietoina. Muutokset mahdollisia.

Opettaja

Useita kouluttajia

Opintopisteet

25

Ilmoittautumisen tilanne

Ilmoittautuminen on päättynyt

Kurssin ajankohta

17.9.2024 - 31.7.2025

Ilmoittautuminen alkaa

9.6.2024

Ilmoittautuminen päättyy

10.9.2024

Kurssimaksu

580€