Avoin yliopisto-opetusYhteiskuntatieteet ja filosofia

Yhteiskuntatieteiden ja filosofian perusopinnot 25 op

Vastaava yliopisto - tiedekunta/yksikkö

Jyväskylän yliopisto - Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos

Aikataulu

syksy 2024 - kevät 2025

Opinnot alkavat YFIP1001 Maailman tila. Johdatus yhteiskunnallisten ilmiöiden tarkasteluun (10 op) -opintojaksolla (aloitusinfo ti 17.9. klo 17-19).

Katso tallenne opintokokonaisuuden 14.8. pidetystä infotilaisuudesta!

Ilmoittautuminen ja hintatiedot

Hinta 420 € maksetaan verkkomaksulla ilmoittautumisen yhteydessä.

 Maksu sisältää Jyväskylän yliopiston perimän yliopistomaksun. Opintomaksu ei ole sidoksissa opintosuorituksiin, vaan se on maksu määräaikaisesta opinto-oikeudesta.

Kuvaus

Yhteiskuntatieteiden ja filosofian perusopinnoissa opiskelet sosiaalista todellisuutta, yhteiskunnallisia ilmiöitä ja globaalia maailmaa sekä niiden muutoksia, kriisejä ja konflikteja. Tutustut suomalaisen yhteiskunnan rakenteisiin ja poliittiseen järjestelmään sekä perehdyt filosofisen ja yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen tekemiseen. Filosofisen ajattelun kautta opit ymmärtä­mään erilaisia tapoja käsitellä filosofisia kysymyksiä ja kuinka asiat yleisemmällä tasolla liittyvät toisiinsa.

Katso tarkemmat opintojaksokohtaiset tiedot “Opintokokonaisuuteen kuuluvat opintojaksot” -linkeistä.

Opintokokonaisuus suoritetaan verkossa etäopintoina. Opiskelun tueksi ryhmälle tulee yhteisiä tuutortapaamisia. Tuutoroinnit järjestetään reaaliaikaisesti etäyhteydellä arki-iltaisin klo 17-19 (tarkemmat aikataulu löytyvät opintojaksojen tiedoista). Tuutorina toimii Asta Sacklin.

Etätapaamiset järjestetään reaaliaikaisesti verkon välityksellä Zoomissa. Etätapaamisiin osallistumiseen edellyttää toimivan nettiyhteyden, tietokoneen,  mikrofonin, kameran sekä rauhallisen opiskeluympäristön oman laitteen äärellä. Luentoja/ryhmänohjauksia ei tallenneta.

Osaamistavoitteet

Yhteiskuntatieteiden ja filosofian perusopinnot suoritettuaan opiskelijalla on yliopistotasoiset alustavat tiedot filosofiasta, yhteiskuntatieteistä, suomalaisen yhteiskunnan rakenteista sekä filosofisen ja yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen tekemisestä. Perusopintojen jälkeen opiskelijalla on taito käyttää ja arvioida tietoa ja osaamista kriittisesti sekä hänellä on valmiudet jatkaa opintojaan filosofian, politiikan, sosiologian ja yhteiskuntapolitiikan aloilla.

Avoimen yliopiston väylä

Yhteiskuntatieteiden ja filosofian perusopinnot kuuluvat Jyväskylän yliopiston väyläopintoihin yhteiskuntatieteiden ja filosofian kandidaatti- ja maisteriohjelman avoimen väylän haun valintaperusteisiin. Lisätietoa avoimen yliopiston väylästä.

Olet hakukelpoinen, jos olet suorittanut tai suorittamassa vähintään seuraavat yliopisto-opinnot:

-Yhteiskuntatieteen ja filosofian kandidaatti- ja maisteriohjelman perusopinnot (vähintään 25 op) vähintään kokonaisarvosanalla 4/5. Vaadituiksi opinnoiksi katsotaan laaja-alaiset yhteiskuntatieteellisen alan perusopinnot tai perusopinnot seuraavista aloista: sosiologia, yhteiskuntapolitiikka, valtio-oppi tai filosofia.

-tutkintoon sisällytettävissä olevista viestintä- ja kieliopinnoista kirjoitusviestinnän perusteiden opintojakso (esim. Kirjoitusviestinnän perusteet 3 op).

Yhteiskuntatieteiden ja filosofian perusopinnot sopii myös esitiedoksi Jyväskylän yliopiston Elämänkatsomustiedon aineopintoihin 35 op.

Lisätiedot

Opinnot järjestetään yhteistoteutuksena Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Hämeen ja Snellman kesäyliopistojen kanssa.

Lisätietoja opinnoista saa koulutuskoordinaattori Vappu Saloselta p. 040 081 3717 ja kesäyliopiston toimistosta  050 303 1178.

Opintopisteet

25

Ilmoittautumisen tilanne

Ilmoittautuminen on päättynyt

Kurssin ajankohta

17.9.2024 - 31.7.2025

Ilmoittautuminen alkaa

18.6.2024

Ilmoittautuminen päättyy

29.9.2024

Kurssimaksu

420€