KieletSaksa

Saksan kielen jatkokurssi 1 (4 op) - etäopetus

Laajuus

4 op

Vastaava yliopisto ja tiedekunta / yksikkö

Kurssia voi anoa sisällytettäväksi tutkintoon Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Ajankohta

Verkkokurssi 9.9.–9.12.2024 maanantaisin klo 17.00–20.15 (ei opetusta koulujen syyslomaviikolla 14.10.)

Opetuksessa käytetään Zoom-verkkokokousjärjestelmää ja Moodle-oppimisympäristöä. Osallistuja tarvitsee hyvän nettiyhteyden ja mikrofonin sekä kameran. Saat tarkemmat tiedot ja Zoom- ja Moodle-alustoille kirjautumisesta sähköpostitse ennen ensimmäistä opetuskertaa.

Kohderyhmä

Saksan kielen jatkokurssi 1 on tarkoitettu opiskelijoille, jotka ovat opiskelleet saksaa aikaisemmin: alkeiskurssi 1 ja 2 tai vastaavat tiedot (esimerkiksi lukiokursseja). Kielitaito tasolla A1-A2.

Kurssi sopii hyvin henkilöille, jotka haluavat kerrata aikaisemmin opittua tai jatkaa kielitaidon kehittämistä. Se soveltuu sekä työssäkäyville ja korkeakoulujen tai lukioiden opiskelijoille että kenelle tahansa saksan kielen taitonsa kehittämisestä kiinnostuneelle.

Tavoitteet

Taitotaso A2 eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoasteikolla

Kurssin suoritettuaan opiskelija

  • selviytyy kohtuullisesti arkielämän tilanteista (osaa mm. kysyä ja ottaa selvää asioista, kertoa itsestään ja työstään sekä neuvoa muita)
  • pystyy käyttämään kieltä vuorovaikutteisesti yksinkertaisissa työelämän kielenkäyttötilanteissa kuten puhelinkeskusteluissa
  • löytää ja ymmärtää yksinkertaisten saksankielisten asiatekstien pääsisällön
  • selviytyy yksinkertaisista vuoropuheluista ja palvelutilanteista kulttuuriin sopivalla tavalla
  • ymmärtää ja osaa kirjoittaa rutiininomaisia viestejä

Sisältö

Suulliset ja kirjalliset harjoitukset rakentuvat pääasiallisesti autenttisiin kielenkäyttötilanteisiin. Kielioppia käsitellään oppikirjan ja opettajan jakaman materiaalin avulla. Kurssiin sisältyy myös kirjallisia rakenneharjoituksia ja pienimuotoisia käännösharjoituksia sekä lyhyitä kirjoitelmia. Harjoitellaan suullista ilmaisua ja tutustutaan kielialueen elämäntapaan, kulttuuriin sekä ajankohtaisiin tapahtumiin ja aiheisiin.

Suoritustapa

Pienryhmäopetusta verkossa 52 tuntia (à 45 min.) ja itsenäistä työskentelyä n. 56 tuntia. Hyväksyttävän suorituksen perusteina ovat aktiivinen osallistuminen ryhmän vuorovaikutukseen sekä sovittujen harjoitustöiden tekeminen ja loppukokeen läpäiseminen. Opintojakson suorittamiseksi opiskelijan tulee osallistua vähintään n. 80 %:iin opetustunneista.

Arviointi asteikolla 0 – 5.

Kurssille voi osallistua myös suorittamatta loppukoetta, jolloin siitä ei saa suoritusmerkintää eikä opintopisteitä.

Oppimateriaali

Eva Kauppi & Anja Odell: Hallo! 2, Saksaa aikuisille, Finnlectura, kappaleet 1-4
Kertaamme kurssin alussa Hallo! 1 Saksaa aikuisille-kirjan sanastoa ja kielioppia.

Oppikirja ei sisälly kurssimaksuun. Se on lainattavissa useimmista kirjastoista. 

Opiskelija voi halutessaan hankkia käyttöönsä myös Hallo! 2 -kirjan äänitteen (https://finnlectura.fi/oppimateriaalit/saksa/hallo/hallo-2/).

Lisäksi käytetään opettajan omaa materiaalia (sanasto, rakenteet, kulttuuritietous ja kulttuurien väliset erot).

Kuulustelut

Loppukoe Moodlessa. Ajankohta ilmoitetaan kurssilla.

Aikaisen ilmoittautujan etu

Saat aikaisen ilmoittautujan edun 10 euroa, kun ilmoittaudut syksyllä 2024 alkaville kielikursseillemme 15.8. mennessä ja maksat osallistumismaksun verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä. Etu on huomioitu kurssin hinnassa. 16.8. alkaen kurssin hinta on 150 euroa.

Toisen asteen opiskelijoiden ilmoittautuminen

Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvien Pirkanmaan toisen asteen oppilaitosten opiskelijat voivat hakea oman oppilaitoksensa kautta oikeutta osallistua Tampereen kesäyliopiston järjestämiin avoimiin korkeakouluopintoihin maksutta. Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvat oppilaitokset näet täältä.

Ota yhteyttä oman oppilaitoksesi opinto-ohjaajaan. Täytä ilmoittautumislomake (vihreä Ilmoittaudu-painike) yhdessä opinto-ohjaajasi kanssa käyttäen opinto-ohjaajalla olevaa koulukohtaista koodia. Koodin lisäämisen jälkeen pitää painaa 'Tarkista koodi' -painiketta. Jos oppilaitoksesi hyväksyy ilmoittautumisesi, saat maksuttoman opinto-oikeuden. Ellei ilmoittautumistasi hyväksytä, saat siitä tiedon sähköpostitse.

Katso myös

Saksan kielen jatkokurssi 1 on tasoltaan vastaava kuin Tampereen yliopiston kielikeskuksen kurssi Saksa 3.

Jatkokurssi 1:n jälkeen voit jatkaa opiskelua Saksan kielen jatkokurssi 2:lla, joka alkaa tammikuussa 2025.

Tiedot julkaistu ennakkotietoina. Muutokset mahdollisia.

Opettaja

Nina Pylvinen

Opintopisteet

4

Ilmoittautumisen tilanne

Kurssilla on tilaa

Kurssin ajankohta

9.9.2024 - 9.12.2024

Ilmoittautuminen alkaa

13.6.2024

Ilmoittautuminen päättyy

15.8.2024

Kurssimaksu

140€

Ilmoittaudu