KieletKorea

Korean alkeiskurssi 1 (etäopetus)

Laajuus (op)

3 op

Vastaava yliopisto ja tiedekunta/yksikkö

Helsingin yliopisto - Kielikeskus

Ajankohta

Verkkokurssi 17.9.–29.11.2024 tiistaisin ja perjantaisin klo 18.15–19.45

Ei opetusta viikolla 43.

Käytämme Zoom- ja Moodle-alustoja. Osallistumiseen tarvitset tietokoneen, jossa on riittävän nopea internet-yhteys, mikrofoni ja kamera. Tarkemmat tiedot alustoille kirjautumisesta saat sähköpostitse ennen kurssin alkua.

Edeltävät opinnot

Edeltäviä korean opintoja ei tarvita.

Tavoitteet

Eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoA1

Kurssin suoritettuaan opiskelija

  • - hallitsee korean kirjoitusjärjestelmän
  • - tietää keskeiset tervehdykset ja arjen fraaseja
  • - osaa esittäytyä
  • - osaa keskustella lähiympäristössä olevista esineistä
  • - osaa keskustella päivittäisistä tekemisistä
  • - osaa viikonpäivät ja vuorokaudenajat

Sisältö

Korean alkeiskurssi 1 sopii kaikille korean kielestä kiinnostuneille. Opetus alkaa korean kirjoitusjärjestelmästä ja äänteistä. Kurssin aiheita ovat mm. esittäytyminen, tervehtiminen, arjen tekemisistä ja menemisistä kertominen sekä lähiympäristössä olevista esineistä keskusteleminen. Kurssilla opitaan n. 150 sanaa (mm. maat, ammatit, paikat, viikonpäivät, yleisiä tervehdyksiä ja verbit). Tunneilla tehdään etenkin puheharjoituksia, mutta kurssilla harjoitellaan myös lukemista, kuuntelua ja kirjoittamista.

Oppimateriaali

Kim, Holopainen, Marjala, Räihä, Räisänen: Korea alku! Korean perusteet (Hawoo 2022)

ISBN: 9791167480439

Oppikirja ei sisälly osallistumismaksuun.

Suoritustapa

Kurssiin sisältyy 40 tuntia opetusta ja vähintään 41 tuntia itsenäistä työskentelyä. Kurssin suorittamisen edellytyksenä on säännöllinen ja aktiivinen osallistuminen opetukseen sekä annettujen tehtävien tekeminen määräajassa.

Opintojakson suorittamiseksi opiskelijan tulee osallistua vähintään 75 %:iin opetustunneista.

Arvostelu: hyväksytty – hylätty.

Arviointi perustuu kurssin loppukokeeseen, jolla testataan osaamistavoitteissa  mainittujen taitojen hallintaa. Kurssisuoritukseen sisältyy lisäksi kotitehtäviä ja harjoituksia, jotka tulee suorittaa hyväksytysti. Kielikeskuksen opintosuoritukset arvostellaan asteikolla  hyväksytty/hylätty.

Kuulustelut

Ilmoitetaan myöhemmin.

Ilmoittautuminen ja hintatiedot

Opintojakson normaalihinta on 155 €. Se maksetaan verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssimaksu sisältää Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston maksun (30 €), joka oikeuttaa opinto-oikeuden ja suoritusmerkinnän saamiseen. Kurssimaksu ei ole sidoksissa opintosuorituksiin, vaan se on maksu määräaikaisesta ja rajatusta opinto-oikeudesta.

HUOM!
Ilmoittautuminen on kaksivaiheinen: sen lisäksi, että opiskelija ilmoittautuu Tampereen kesäyliopistoon, tulee hänen ilmoittautua myös Helsingin yliopiston Avoimeen yliopistoon. Ohjeet Avoimeen yliopistoon ilmoittautumisesta lähetetään sähköpostitse ennen opintojakson alkua.

Toisen asteen opiskelijoiden ilmoittautuminen

Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvien Pirkanmaan toisen asteen oppilaitosten opiskelijat voivat hakea oman oppilaitoksensa kautta oikeutta osallistua Tampereen  kesäyliopiston järjestämiin avoimiin korkeakouluopintoihin maksutta. Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvat oppilaitokset näet täältä.

Ota yhteyttä oman oppilaitoksesi opinto-ohjaajaan. Täytä ilmoittautumislomake (vihreä Ilmoittaudu-painike) yhdessä opinto-ohjaajasi kanssa käyttäen opinto-ohjaajalla olevaa koulukohtaista   koodia. Jos oppilaitoksesi hyväksyy ilmoittautumisesi, saat maksuttoman opinto-oikeuden. Ellei ilmoittautumistasi hyväksytä, saat siitä tiedon sähköpostitse.

Aikaisen ilmoittautujan etu

Saat aikaisen ilmoittautujan edun 10 euroa, kun ilmoittaudut syyslukukauden kielikursseillemme 15.8.2024 mennessä ja maksat osallistumismaksun verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä. Etu on huomioitu kurssin hinnassa. 16.8.2024 alkaen kurssin hinta on 155 euroa.

Katso myös

Korean alkeiskurssin 1 suoritettuasi voit jatkaa opiskelua tammikuussa Korean alkeiskurssilla 2. Tarkemmat tiedot kevätlukukauden kielikursseista julkaistaan loppuvuodesta nettisivuillamme.

Lisätiedot

Koulutuskoordinaattori Suvi Tartia, suvi.tartia (at) tampereenkesayliopisto.fi, puh. / Whatsapp 050 575 7127

Tiedot julkaistu ennakkotietoina. Muutokset mahdollisia.

Opettaja

FM Maija Marjala

Opintopisteet

3

Ilmoittautumisen tilanne

Kurssilla on tilaa

Kurssin ajankohta

17.9.2024 - 29.11.2024

Ilmoittautuminen alkaa

16.6.2024

Ilmoittautuminen päättyy

15.8.2024

Kurssimaksu

145€

Ilmoittaudu