Koulutuksiin ilmoittaudutaan kurssikuvauksessa mainittuun päivämäärään mennessä klikkaamalla kurssin sivustolla olevaa ilmoittautumispainiketta ja täyttämällä omat tiedot. Ilmoittautuminen on aina sitova. Lisätietoja ilmoittautumisesta
Tampereen kesäyliopisto on kaikille avoin! Koulutuksiin ovat pääsääntöisesti tervetulleita kaikki pohjakoulutuksesta, iästä tai opiskelun tavoitteista riippumatta. Mikäli jossakin koulutuksessa vaaditaan esim. aikaisempia opintoja, tietty pohjakoulutus tai alan työkokemusta, siitä on mainittu koulutuksen kuvauksessa.
Tampereen kesäyliopisto ja Tampereen yliopisto ovat nimistään huolimatta täysin erillisiä oppilaitoksia. Myöskään Tampereen kesäyliopisto ja Tampereen avoin yliopisto eivät ole samaa organisaatiota, sillä Tampereen avoin yliopisto toimii Tampereen yliopiston alaisuudessa. Voit siis ehdottomasti osallistua kesäyliopiston koulutuksiin, vaikka et olisi minkään yliopiston tutkinto-opiskelijana. Kesäyliopiston koulutus on avointa kaikille ympäri vuoden!
Koska Tampereen kesäyliopisto ja Tampereen yliopisto ovat eri oppilaitoksia, lähes kaikki kesäyliopiston koulutukset ovat myös Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelijoille maksullisia.
Kurssien sisällyttämisestä omaan tutkintoon voi tiedustella omalta oppilaitokselta tai tiedekunnalta.
Kurssikuvauksessa mainitaan kyseisen kurssin opetustapa. Jos opetuspaikkana on Tampere, kurssi pidetään lähiopetuksena Tampereella. Lähiopetukset järjestetään lähes aina Tampereella riippumatta siitä, minkä korkeakoulun opetussuunnitelman mukainen kurssi on kyseessä. Tarkka opetustila kerrotaan kurssikirjeessä tai infoviestissä, joka lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse noin viikko ennen kurssin alkua.
Peruminen tehdään kirjallisesti sähköpostilla kesäyliopiston toimistoon toimisto(at)tampereenkesayliopisto.fi. Jos ilmoittautuminen perutaan viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua, palautetaan osallistumismaksu vähennettynä 20 euron käsittelykuluilla, ellei kurssikuvauksessa toisin mainita. Lisätietoja ilmoittautumisen perumisesta
Osallistumismaksu maksetaan ensisijaisesti verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä. Voit valita seuraavista maksutavoista:
1. Korttimaksu
2. Verkkopankkimaksu
3. Mobiilimaksu
Tarjoamme lisäksi mahdollisuuden laskulla maksamiseen. Mikäli laskutuksesta ei ole erikseen mainittu koulutuksen kuvauksessa, kirjoita ilmoittautumislomakkeella lisätietoihin maksavasi laskulla. Näin ilmoittautumisesi ei peruunnu maksamattoman osallistumismaksun vuoksi. Lasku voidaan lähettää sähköpostitse, verkkolaskuna yritysosoitteeseen tai paperisesti postilla. Jos olet antanut ilmoittautumisen yhteydessä yrityslaskutustiedot, lasku lähetetään yritykselle tai organisaatiolle antamiesi tietojen mukaisesti.
Olethan yhteydessä toimistoon, niin lähetämme sinulle maksulinkin tai laskun, jolla pääset maksamaan osallistumismaksun.
Ilmoittautumislomakkeella täytetään maksajan tiedot Yrityslaskutus-kohtaan. Varmista työnantajalta tai yritykseltä, vaativatko he laskulle maksajan viitettä, ja kirjoita viite ilmoittautumislomakkeelle. Ilmoittautumisen lähettämisen jälkeen voit sulkea selaimen, vaikka se ohjaisikin maksuun.
Kesäyliopiston opinnot ovat maksullisia ja samanhintaisia kaikille, ellei koulutuksen kuvauksessa toisin ole mainittu.
Tampereen kesäyliopisto on voittoa tavoittelematon yhdistys, eikä koulutuksen järjestämisellä tavoitella voittoja, vaan koulutusten hinta määräytyy opetuksen järjestämisestä aiheutuvien kulujen (opetuspalkkioiden, mahdollisten matka- ja majoituskulujen sekä tila- ja hallintokulujen) mukaan. Emme valitettavasti pysty ohjaamaan Opetus- ja kulttuuriministeriön maksamaa valtionosuutta kaikkeen toimintaamme sen merkittävän vajeen vuoksi. Ohjaamme valtionosuutta avoimeen korkeakouluopetukseen sekä kielikoulutukseen.
Osallistumismaksuihin ei sisälly tai lisätä arvonlisäveroa, sillä Tampereen kesäyliopisto ei ole arvonlisäverovelvollinen.
Ainoastaan kesän Serlachius-kuvataideleirit voi maksaa myös Smartumin liikunta- ja kulttuuriseteleillä. Muita kesäyliopiston koulutuksia ei voi tällä hetkellä maksaa liikunta- tai kulttuurieduilla.
Tampereen kesäyliopistossa opintojen suorittaminen on omaehtoista ja lähtökohtaisesti sivutoimista, joten opintoihin ei voi hakea tai saada Kelan myöntämää opintotukea, eivätkä Tampereen kesäyliopistossa opiskelevat ole oikeutettuja opiskelijoiden etuihin tai alennuksiin (mm. opiskelijakortti, opiskelijahinnat lähi- ja kaukoliikenteessä).
Työttömyysetuudella tuettu opiskelu voi olla mahdollista tietyissä tapauksissa.
Muutosturvakoulutus on tarkoitettu yli 55-vuotiaille henkilöille, jotka ovat irtisanottu työstään. Lisätietoja antaa paikalliset TE-palvelut.
Tampereen kesäyliopisto on julkisen valvonnan alainen oppilaitos.
Jos yrityslaskutustiedot on syötetty, ilmoittautumisesi ei tässä tapauksessa peruunnu, vaan sinulla on paikka koulutuksessa. Osallistumismaksu laskutetaan ilmoittamaltasi yritykseltä tai organisaatiolta hieman ennen koulutuksen alkua.
Kurssikirje tai tervetuloa-viesti lähetetään yleensä sähköpostitse noin viikko ennen koulutuksen alkua. Viestissä kerrotaan tarkka opetuspaikka. Viesti on saattanut mennä roskapostiin. Jos epäilet kirjoittaneesi sähköpostiosoitteesi väärin, ota yhteyttä toimistoon. Lisätietoja opetuspaikoista
Moodle-tunnukset luodaan ennen kurssin alkua ja ne lähetetään osoitteesta noreply(at)tampereenkesayliopisto.fi otsikolla ”Tampereen kesäyliopiston Moodle: Uusi käyttäjätunnus”. Viesti on saattanut ohjautua myös roskapostiin. Lisätietoja Moodlesta
Moodlen käyttäjätunnus on ilmoittautumiseesi kirjattu sähköpostiosoite. Moodlen etusivulla voit klikata ”Unohditko käyttäjätunnuksesi tai salasanasi?”.
Voit tarkistaa tenttipaikan tenttikalenteristamme. Lisätietoja tenttimisestä
Avoin yliopisto-opetus: Kun opintosi on hyväksytysti suoritettu, voit pyytää todistusta kokonaisuudesta tai suoritusotetta yksittäisestä jaksosta siitä avoimesta yliopistosta, jonka vaatimusten mukaista opetus on. Kesäyliopisto ei siis kirjoita todistuksia avoimesta yliopisto-opetuksesta.
Muusta kuin yliopistollisesta opetuksesta annetaan tai lähetetään kesäyliopiston toimesta todistus koulutuksen päätteeksi.
Tampereen kesäyliopiston perustamisen taustalla 1950-luvulla oli halu luoda Tampereelle akateemista toimintaa ja ilmapiiriä jo ennen Yhteiskunnallisen korkeakoulun siirtymistä Helsingistä Tampereelle. Kesällä järjestettävä yliopistotasoinen opetus sopi tarkoitukseen täydellisesti ja niin Tampereen kesäyliopiston toiminta sai alkunsa.
Nykyisin Tampereen kesäyliopiston nimessä oikeastaan kaikki on hassusti. Tampereen kesäyliopisto ei toimi enää vain Tampereella, vaan koko Pirkanmaan ja Suomen alueella. Meillä opiskelee opiskelijoita ulkomailta asti. Koulutuksia ei myöskään järjestetä vain kesäisin, vaan läpi vuoden. Kesäyliopistossa ei tehdä tieteellistä tutkimusta, joten se ei oikeastaan ole edes yliopisto. Tampereen kesäyliopiston nimi on siis eräänlainen muisto ja kunnioitus menneisyydelle, kun Tampereen kesäyliopisto toi ensimmäisenä korkeakouluopetuksen Pirkanmaalle. Lue lisää Tampereen kesäyliopiston tarinasta
Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä!
Yliopistonkatu 60 A (4. kerros)
Puh. / WhatsApp: 050 303 1178
toimisto@tampereenkesayliopisto.fi
Koulutustilamme
Henkilöstö
Laskutustietomme
Tilaa uutiskirjeemme tästä
Tilauskoulutus- ja tarjouspyynnöt
Usein kysytyt kysymykset