Ilmainen yleisöluento

Itsenäisyyden aika ja suomalaisten tunteet – Suomi tunneyhteisönä -yleisöluento 21.9.2017

Marjo Kaartinen, kuvaaja Hanna Oksanen

Tervetuloa professori, kulttuurihistorian dosentti (Turun yliopisto) Marjo Kaartisen pitämälle maksuttomalle yleisöluennolle to 21.9.2017 klo 18-20. Voit ilmoittautua luennolle täällä.

Luennolla pohditaan Suomea tunneyhteisönä ja tarkastellaan, millaiset tekijät ovat yhdistäneet itsenäisyyden ajan kansalaisia, mitkä erottaneet. Korpikuusen kyynelistä kotiseutuaatteeseen, sisällissodasta itsenäisyyspäivän viettoon television ääressä, automatkoista kesämökille, siirtolaisten laivalta Ruotsin-laivalle ovat suomalaisten kokemukset, osin jaettuja ja osin jakavia. Luennolla kysytään, millaiset tekijät ovat muovanneet Suomen sellaiseksi kuin se itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna on.

Luento pohjautuu Tietokirjallisuuden Finlandia –palkintoehdokkaana 2016 olleeseen Maamme – Itsenäisen Suomen kulttuurihistoriaa -teokseen ja sen tekovaiheessa syntyneisiin pohdintoihin.

Luennoitsija, Professori, kulttuurihistorian dosentti (Turun yliopisto) Marjo Kaartinen on yksi teoksen Maamme – Itsenäisen Suomen kulttuurihistoria kolmesta toimittajasta.