Single Session – Kertaterapeuttinen työmenetelmä asiakas- ja ohjaustyössä
Koulutuksessa perehdytään pragmatistiseen lyhytterapeuttiseen työotteeseen, joka voidaan toteuttaa periaatteella käynti kerrallaan (Single Session, Walk-in-Talk). Tämän työmenetelmän tavoitteena on mahdollistaa asiakkaille nopea pääsy ennaltaehkäisevän psykososiaalisen tuen piiriin niin, että jokainen yksittäinen potilas- tai asiakastapaaminen on interventio. Yksittäiset tapaamiset voidaan järjestää ajanvarauksella tai walk in -periaatteella niin, että tarjottava palvelu vastaa juuri oikea-aikaisesti asiakkaan sen hetkisiin tarpeisiin.
Hinta ja ilmoittautuminen
Koulutuksen hinta on 950 €, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna. Voit myös maksaa opintomaksun kahdessa erässä, laita tällöin pyyntö asiasta lisätiedot kohtaan. Koulutukseen on rajattu osallistujamäärä. Opiskelijat otetaan koulutukseen ilmoittautumisjärjestyksessä.
Aikataulu
Koulutuspäivät ovat: 1.–2.4., 7.5., 10.6. ja 11.8.2025
Koulutuspäivät pidetään klo 9–16.
Koulutus järjestetään etänä Zoomilla.
Kohderyhmä
Koulutus soveltuu sosiaali- ja terveysalan henkilöstölle esimerkiksi hyvinvointialueiden ja kolmannen sektorin työntekijöille, opetus- ja kasvatusalalle sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.
Koulutuksen tavoite
Koulutuksen tavoitteena on saada vahva tiedollinen ja käytännöllinen perusta käynti kerrallaan -toimintamallin taustalla olevista lyhytterapeuttisista perusteista niin, että yksittäisten tapaamisten prosessin ohjaaminen tulee sujuvaksi osaksi työarkea.
Koulutuksen sisältö
Koulutuksessa perehdytään käynti kerrallaan -toimintamallin taustateoriaan ja tutkimuksiin sen näytöstä. Lisäksi koulutuksessa perehdytään toimintamallin työmenetelmiin ja yksittäisen tapaamisen prosessin ohjaamiseen ja sen arviointiin.
- Lyhytterapeuttisen käynti kerrallaan työotteen perusteet ja teoreettinen tausta
- Käynti kerrallaan prosessin eri vaiheet käytännössä:
- Yhteistyösuhteen rakentaminen ja asiakkaan kuulluksi tulemisen varmistaminen, tavoitteen asettaminen, vahvistavan palautteen antaminen, motivaation ja toiveikkuuden herättäminen, toimijuuden vahvistaminen ja näkökulman ja toiminnan uudelleen suuntaaminen sekä yhteistyön arviointi ja palautteen hyödyntäminen ohjaustyössä.
Koulutuksen toteutus
Koulutuksessa harjoitellaan käynti kerrallaan työskentelyn ja sen prosessin ohjaamisen eri vaiheita ja niihin sisältyviä menetelmiä. Koulutus sisältää teoreettisia ja tiedollisia osioita, harjoituksia ja työnohjauksellisia osa-alueita ja demo-haastatteluja.
Osallistujat saavat jokaisen koulutuspäivän sisältöihin liittyvän laajan luentomateriaalin sähköisenä ja sen lisäksi arviointityökalun ja siihen liittyvän laajan manuaalin (menetelmäkäsikirja/käyttöopas) sähköisenä. Lisäksi jokainen osallistuja saa Hedcoach© Single Session haastattelukortit käyttöönsä.
Kouluttajat
Anita Hedman (FM), HedCo Oy
Kouluttajapsykoterapeutti (VET; Valvira, Kela)
Team ja Executive Coach (ICF:n PCC-taso)
Kouluttajatyönohjaaja (STOry)
Mindfulness-ohjaaja (CFM, MBSR)
Annukka Jäske (KM)
Kouluttajapsykoterapeutti (VET; Kela, Valvira)
Lisätiedot
Tampereen kesäyliopiston rehtori Anu Urhemaa, anu.urhemaa@tampereenkesayliopisto.fi, puh. 040 706 5606.
Sisältöasiat: pääkouluttaja Anita Hedman: anihedman@gmail.com, puh. 050 307 4006.