Kehitä ammatillista osaamistasiSosiaali- ja terveysala

Single Session – Kertaterapeuttinen työmenetelmä asiakas- ja ohjaustyössä

Koulutuksessa perehdytään pragmatistiseen lyhytterapeuttiseen työotteeseen, joka voidaan toteuttaa periaatteella käynti kerrallaan (Single Session, Walk-in-Talk). Tämän työmenetelmän tavoitteena on mahdollistaa asiakkaille nopea pääsy ennaltaehkäisevän psykososiaalisen tuen piiriin niin, että jokainen yksittäinen potilas- tai asiakastapaaminen on interventio. Yksittäiset tapaamiset voidaan järjestää ajanvarauksella tai walk in -periaatteella niin, että tarjottava palvelu vastaa juuri oikea-aikaisesti asiakkaan sen hetkisiin tarpeisiin. 

Hinta ja ilmoittautuminen

Koulutuksen hinta on 950 €, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna. Voit myös maksaa opintomaksun kahdessa erässä, laita tällöin pyyntö asiasta lisätiedot kohtaan. Koulutukseen on rajattu osallistujamäärä. Opiskelijat otetaan koulutukseen ilmoittautumisjärjestyksessä.

Aikataulu

Koulutuspäivät ovat: 1.–2.4., 7.5., 10.6. ja 11.8.2025 

Koulutuspäivät pidetään klo 9–16.

Koulutus järjestetään etänä Zoomilla.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu sosiaali- ja terveysalan henkilöstölle esimerkiksi hyvinvointialueiden ja kolmannen sektorin työntekijöille, opetus- ja kasvatusalalle sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on saada vahva tiedollinen ja käytännöllinen perusta käynti kerrallaan -toimintamallin taustalla olevista lyhytterapeuttisista perusteista niin, että yksittäisten tapaamisten prosessin ohjaaminen tulee sujuvaksi osaksi työarkea. 

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa perehdytään käynti kerrallaan -toimintamallin taustateoriaan ja tutkimuksiin sen näytöstä. Lisäksi koulutuksessa perehdytään toimintamallin työmenetelmiin ja yksittäisen tapaamisen prosessin ohjaamiseen ja sen arviointiin.

  1. Lyhytterapeuttisen käynti kerrallaan työotteen perusteet ja teoreettinen tausta
  2. Käynti kerrallaan prosessin eri vaiheet käytännössä:
  3. Yhteistyösuhteen rakentaminen ja asiakkaan kuulluksi tulemisen varmistaminen, tavoitteen asettaminen, vahvistavan palautteen antaminen, motivaation ja toiveikkuuden herättäminen, toimijuuden vahvistaminen ja näkökulman ja toiminnan uudelleen suuntaaminen sekä yhteistyön arviointi ja palautteen hyödyntäminen ohjaustyössä.

Koulutuksen toteutus

Koulutuksessa harjoitellaan käynti kerrallaan työskentelyn ja sen prosessin ohjaamisen eri vaiheita ja niihin sisältyviä menetelmiä.  Koulutus sisältää teoreettisia ja tiedollisia osioita, harjoituksia ja työnohjauksellisia osa-alueita ja demo-haastatteluja. 

Osallistujat saavat jokaisen koulutuspäivän sisältöihin liittyvän laajan luentomateriaalin sähköisenä ja sen lisäksi arviointityökalun ja siihen liittyvän laajan manuaalin (menetelmäkäsikirja/käyttöopas) sähköisenä. Lisäksi jokainen osallistuja saa Hedcoach© Single Session haastattelukortit käyttöönsä.

Kouluttajat

Anita Hedman (FM), HedCo Oy  
Kouluttajapsykoterapeutti (VET; Valvira, Kela)
Team ja Executive Coach (ICF:n PCC-taso)    
Kouluttajatyönohjaaja (STOry)  
Mindfulness-ohjaaja (CFM, MBSR)   

Annukka Jäske (KM)
Kouluttajapsykoterapeutti (VET; Kela, Valvira)

Lisätiedot

Tampereen kesäyliopiston rehtori Anu Urhemaa, anu.urhemaa@tampereenkesayliopisto.fi, puh. 040 706 5606.

Sisältöasiat: pääkouluttaja Anita Hedman: anihedman@gmail.com, puh. 050 307 4006.

Opettaja

Kouluttajapsykoterapeutti, kouluttajatyönohjaaja, työyhteisövalmentaja Anita Hedman

Ilmoittautumisen tilanne

Kurssilla on tilaa

Kurssin ajankohta

1.4.2025 - 11.8.2025

Ilmoittautuminen alkaa

29.8.2024

Ilmoittautuminen päättyy

18.3.2025

Kurssimaksu

950€

Ilmoittaudu