Avoin yliopisto-opetusTulevaisuudentutkimus

Tulevaisuudentutkimuksen menetelmien soveltaminen (5 op) - TUTU3

Opintojakso kuuluu opintokokonaisuuteen

Tulevaisuudentutkimuksen opintokokonaisuus 25 op

Aikataulu

  • Monimuoto-opinnot elokuu–lokakuu 2024

Vastaava yliopisto ja tiedekunta/yksikkö

Turun yliopisto - Kauppakorkeakoulu

Edeltävät opinnot

Tulevaisuusajattelu ja skenaariot sekä Tulevaisuudentutkimuksen menetelmät tulee olla hyväksytysti suoritettuina ennen osallistumista opintojaksolle, sillä opintojaksolla tehtävä harjoitustyö perustuu aiemmin esiteltyjen menetelmien soveltamiseen. 

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa itsenäisesti soveltaa valitsemaansa tulevaisuudentutkimuksen tutkimusmenetelmää omassa tutkimuksessaan tai työtehtävissään.

Sisältö

Opintojakson tavoitteena on tulevaisuusajattelun syventäminen sekä tulevaisuusnäkökulman ja opiskelijan valitseman menetelmän soveltaminen tutkimuskohteeseen. Aiempien opintojaksojen syventäminen, tieteellinen kirjoittaminen ja argumentointi. Opintojaksolla perehdytään tulevaisuudentutkimuksen menetelmiin ja työskentelytapoihin sekä tieteelliseen argumentaatioon ja tutkimuksenteon perusteisiin.

Suoritustapa

Verkkoalustuksia, verkko-opetuksen yhteydessä tehtävien harjoitusten hyväksytty suorittaminen ja hyväksytty yksilö- tai parityönä toteutettu harjoitustyö.

Oppimateriaali

  • Aalto, Hanna-Kaisa; Heikkilä, Katariina; Keski-Pukkila, Pasi; Mäki, Maija & Pöllänen, Markus (toim.) Tulevaisuudentutkimus tutuksi – Perusteita ja menetelmiä. Tulevaisuudentutkimuksen Verkostoakatemian julkaisuja 1/2022, Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopisto, https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-249-563-1.
  • Kurssin aikana jaettava muu digitaalinen aineisto (mm. artikkeleita, videoita).

Lisätiedot

Tiedot ilmoitettu ennakkotietona, muutokset mahdollisia

 

Opintopisteet

5

Ilmoittautumisen tilanne

Hakuohjeet mainittu kuvauksessa

Kurssin ajankohta

26.8.2024 - 31.10.2024

Kurssimaksu

145€