Kehitä ammatillista osaamistasiOpetus, kasvatus ja ohjaus

Psyykkinen valmentaja 25 op

Esittelyvideo: Psyykkinen valmentaja 25 op

Katso opiskelijahaastattelut:


https://youtu.be/Cj-WVZ96zWo

https://youtu.be/OnbpdF29hig


Hinta ja ilmoittautuminen

Koulutus maksaa 2750 €. Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan 300€:n varausmaksu, jota ei palauteta, jos opiskelija peruu osallistumisensa koulutukseen. Loput opintomaksusta laskutetaan kahdessa tasasuuruisessa erässä. Ensimmäinen erä tulee maksettavaksi tammikuussa 2025 ja toinen syyskuussa 2025.

Tampereen kesäyliopisto ei ole arvonlisäverovelvollinen.

Aikataulu

Kevään 2025 koulutuspäivät ovat:

30.–31.1.2025

3.3.2025

2.4.2025

6.5.2025

Kokonaiskesto 12 lähipäivää sekä 3 x 1,5 tuntia työnohjausta pienryhmässä. Koulutusprosessi sijoittuu noin vuoden ajalle, koulutus päättyy keväällä 2026. Koulutuspäivät pidetään klo 9–16. Koulutuspäivät toteutetaan ensisijaisesti lähiopetuksena, työnohjaus tapahtuu etänä. 

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu vuorovaikutustyötä tekeville ammattilaisille, jotka tarvitsevat lyhytterapeuttista valmentavaa työotetta erilaisten kohderyhmien tavoitteelliseen ja menestykselliseen ohjaamiseen ja valmennukseen, sekä myönteisen mielenterveyden edistämiseen ihmissuhdetyössä. Koulutus soveltuu monipuolisesti eri työelämän alueille mm. urheiluvalmentajat, ohjaajat, coachit, business coachit, työnohjaajat, kouluttajat, kuraattorit, terveydenhoitajat, sairaanhoitajat, sosiaalityöntekijät, sosiaaliohjaajat, opinto-ohjaajat, opettajat, rehtorit, diakonit, psykologit, HR- asiantuntijat, esihenkilöt, esiintyjät ja urheilijat yms., jotka tarvitsevat työvälineitä vuorovaikutustyöhönsä ja sen laadukkaaseen ja tavoitteelliseen kehittämiseen. 

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on oppia hyödyntämään ratkaisukeskeisiä- kognitiivisia- käyttäytymisterapeuttisia -ja tietoisuustaitoihin pohjautuvia psykoterapeuttisia menetelmäsovelluksia ryhmien ja yksilöiden tavoitteelliseen työskentelyyn erilaisten toimintaa rajoittavien psyykkisten ilmiöiden työstämiseksi. Koulutuksen käytyään osallistujalla on konkreettisia työvälineitä asiakkaiden mielen taitojen, psykologisen pääoman, itsensä johtamisen ja itsetunnon vahvistamiseksi, sekä suorituskyvyn kehittämiseksi. Koulutuksen käytyään opiskelijalla on myös monipuolisia käytännönläheisiä voimavarakeskeisiä dialogisia valmiuksia, joiden avulla voi onnistua ihmisten kohtaamisessa, heidän auttamisessa ja psykologisen joustavuuden vahvistamisessa sekä tuloksellisessa muutostyöskentelyssä työelämän eri aloilla.

Sisältö


  1. Ratkaisukeskeinen psyykkisen valmennuksen prosessi ja arviointi  
  2. Hedcoach© for Sport -valmennuksen reflektiivisyystesti (case-study) ja herätetesti
  3.  Yksilöllinen tavoitteiden asettaminen, mielikuvaharjoittelun ja visualisoinnin hyödyntäminen
  4. Single-Session -yhden tapaamiskerran valmennusprosessi
  5. Moderneihin motivaatioteoriohin pohjautuva valmentaminen
  6. Mindfulness-taidot ja kehotietoisuus psyykkisen valmennuksen, keskittymiskyvyn ja optimaalisen mielentilan kulmakivenä
  7. Stressin neuropsykologinen anatomia; stressinhallinnan ja palautumisen fysiologia
  8. Dialogiset vuorovaikutus- ja palautetaidot valmentajan ydintaitoina
  9. Myönteisyyden ja voimavarojen vahvistaminen ja onnistumisanalyysi
  10. Psyykkiset esteet ja niiden lyhytterapeuttinen työstäminen:
  11. Haastavien tunteiden työstäminen ja myönteisen tunne-energian aktivointi
  12. Rajoittavat uskomukset ja ajatukset ja niiden kanssa työskentely (HOT¬-työskentely) ja myönteisen sisäisen puheen aktivointi
  13. Ahdistuneisuus, pelot ja mielialan muutokset
  14. Jännityksen kanssa työskentely
  15. Vaikeat elämänkokemukset ja resilienssin (toipumiskyvyn) vahvistaminen

Toteutus

Koulutusprosessi sisältää 12 lähipäivää, 3 x 1,5 tuntia työnohjausta pienryhmässä, 5 x 2 tuntia vertaisryhmätyöskentelyä ja 20 tuntia valmennusharjoittelua ja perehtymistä kirjallisuuteen. Osallistujilta edellytetään mahdollisuutta harjoitteluasiakkaan hankintaan. Koulutuksen hintaan sisältyy Psyykkinen valmennus -työkirja ja manuaali sekä Vaikean elämänkokemuksen työstämiseen tarkoitetut haastattelukortit.

Kouluttajat

Anita Hedman (FM), kouluttajapsykoterapeutti (VET), Team ja Executive coach (ICF:n PCC-taso), kouluttajatyönohjaaja (STOry), mindfulness-ohjaaja (CFM, MBSR). 

Päivi Granholm (PSM), Urheilupsykologi, psykoterapeutti, työnohjaaja.

Miia Miskeljin (SH, YAMK-koul), kouluttajapsykoterapeutti (VET), Coach (CCSF), kouluttajatyönohjaaja (STOry)

Johanna Luttinen, psyykkinen valmentaja.

Vierailevat luennoitsijat: Juuso Nieminen, Team ja Executive Coach, urheiluvalmentaja ja Sami Jauhojärvi, olympiaurheilija ja valmentaja. 


Kouluttaja Anita Hedmanista sanottua:

Anita on asiantunteva ja empaattinen, hyödyntää erilaisten ihmisten moninaisia ominaisuuksia koulutuksessa. Erittäin ammattitaitoinen tällä alalla, hyvä esimerkki opiskelijoille. Pidin Anitan koulutustyylistä todella paljon.

Anita on valonööri (kts. Frank Martelan kirja). Hän säteilee ympärilleen lämpöä, varmuutta, rauhallisuutta ja sisäistä hehkua. Hän on ammattitaitoinen opettaja mutta samalla ihminen, ei auktoriteetin taakse piiloutunut etäinen hahmo. Hänellä on taito saattaa opiskelija ihmettelyn tilaan, ja antaa ideoille tilaa kukoistaa. Ainoastaan lopputyön ohjeistus olisi voinut olla selkeämpi.

Anita antaa kaikille tilaa aivan ilmiömäisellä tavalla. Silti hän kuljettaa keskustelua ja koulutusta tavoitteiden mukaisesti eteenpäin upeasti kaikkia kunnioittaen.

Läsnäoleva, vaikkakin suurin osa hybridinä tai livenä. Hetkessä elävä ja mahtava asioiden kiteyttäjä, suuri kiitos. : D

Koulutuksesta sanottua:

Kokonaisvaltaiset työskentelymenetelmät, uusien näkökulmien saaminen sekä verkostoituminen.

Oman prosessin syventyminen, kirkastuminen, erilaisten menetelmien oppiminen ja kirjallinen materiaali erittäin käyttökelpoista ja hyödynnettävää itselle jatkossa: Materiaalit erittäin hyviä ja kirjallisuus relevanttia.

Sain koulutuksesta oikeastaan ihan kaiken, mitä odotin ja vielä enemmän. Löysin itsestäni valmentajan ja vahvuudet, joilla lähden tätä työtä tekemään jatkossa. Löysin myös armollisuutta itseäni ja omaa tulevaisuuttani kohtaan. Löysin valtavasti työkaluja, menetelmiä ja kirjoja, joita hyödyntää. Löysin verkoston upeita ihmisiä.

Peruutusehdot

Mikäli koulutukseen osallistumista ei peruta kuukautta ennen koulutuksen alkua, perimme puolet koulutuksen hinnasta, Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan ennen opintojen alkua, tai osallistuminen perutaan opintojen aikana, osallistujalta laskutetaan ja peritään koko koulutusmaksu. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti osoitteeseen toimisto@tampereenkesayliopisto.fi.

Lisätiedot

Tampereen kesäyliopiston rehtori Anu Urhemaa, anu.urhemaa@tampereenkesayliopisto.fi, puh 040 706 5606.

Sisältöasiat: pääkouluttaja Anita Hedman: anihedman@gmail.com, puh 050 3074006

Opintopisteet

25

Ilmoittautumisen tilanne

Kurssilla on tilaa

Kurssin ajankohta

30.1.2025 - 31.3.2026

Ilmoittautuminen alkaa

4.4.2024

Ilmoittautuminen päättyy

16.1.2025

Kurssimaksu

2750€

Ilmoittaudu